Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Vedums AIS Herr

Följ

Herr

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Vårgårda IK 22 16 4 2 52
2 Elmer/Fåglums FK 22 16 2 4 50
3 IFK Emtunga 22 12 1 9 37
4 Vedums AIS 22 10 6 6 36
5 Herrljunga SK FK 22 9 4 9 31
6 Östadkulle SK 22 9 4 9 31
7 Larvs FK 22 8 5 9 29
8 Södra Härene IF 22 7 6 9 27
9 Nossebro IF 22 8 2 12 26
10 Hols IF 22 7 4 11 25
11 Levene/Skogslunds IF 22 4 4 14 16
12 Tråvads IF 22 3 4 15 13

Match

Vedums AIS

2 - 0
Nordvalla
24 augusti 2008
18:00

Larvs FK

Referat

Referat: Vedums AIS - Larvs FK

Seger i derbyt!



VAIS följde upp den fina insatsen mot Nossebro genom en mycket gedigen 2-0 seger mot "ärkerivalen" Larv i söndags.

Det var två något skadeskjutna lag som gjorde upp på Nordvalla i söndags kväll. Larv saknade bla Per-Arne Johansson och Martin Gustafsson medan vi för andra matchen i rad fick ställa upp utan Tommy Jonsson, Martin Kempe, Tobias Åkesson, Daniel Möller samt Johan Andersson. Tuffa avbräck, men jag vidhåller att vår trupp är bland de bredaste i serien och att vi står bättre rustade än de flesta i de här situationerna.

Precis som mot Nossebro försökte vi starta i ett högt tempo och det kändes på en gång att vi kom in i matchen på ett bra sätt. Larv sökte mycket uppspel via sin högersida och det kändes vid några tillfällen lite otrevligt när vi inte fick press på deras bollhållare. Vi lyckades emellertid korrigera det ganska omgående och det skapades totalt sett väldigt få klara målchanser i den första halvleken.

VAIS var det något mer spelförande laget efter fina intentioner på mittfältet, men Larv var samtidigt också farligt framme i några omställningar. Efter ett stabilt försvarsspel från båda lagen förblev ställningen 0-0 i paus. Känslan var att vårt något högre tempo hade börjat ge ett allt större bollinnehav i slutet av halvleken och den känslan förstärktes ytterligare i den andra.

Larv hade allt svårare att få till sina uppspel och vi kunde oftare erövra bollen högre upp i banan. Det ska också tilläggas att solen var riktigt elak på den ena planhalvan och det gjorde det knappast enklare för Larv i den andra halvleken.

Trots ett relativt tydligt spelövertag hade vi svårt att komma fram till de riktigt klara målchanserna den första kvarten. Precis som tidigare hade vi fortsatt svårt med det sista avgörande passet som på allvar hotar motståndaren, men samtidigt fungerar de andra bitarna bra för närvarande.

Har man svårt att få till klara målchanser ute i spelet finns det alltid fasta situationer att tillgå. Vi hade genomgående under matchen bra tryck på våra hörnor och frisparkar och det var också på två sådana vi avgjorde matchen. Först lyckades Anders Svantesson nå läskigt högt på ett vänsterinlägg och kunde trycka in 1-0 med skallen, mycket tjusigt!

Med drygt 10min kvar nådde Klas Boman undertecknad med en välriktad frispark och dagens andra nickmål var ett faktum. Slutet av matchen blev ganska odramatiskt då Larv inte riktigt orkade forcera framåt för en reducering.

2-0 var ett ganska logiskt resultat då jag tycker att vi var det bättre laget ju längre matchen led. Vi vann helt klart betydligt fler närkamper än bortalaget och har förbättrat vår löpvilja de två sista matcherna. Dock fattas det fortfarande en del på den sista tredjedelen, men det är något vi kommer att fokusera mer på framöver. Man måste samtidigt komma ihåg att vi precis som under hela säsongen har ganska stora skadeproblem och därför svårt att få kontinuitet. I söndags blev det inte heller bättre av att pånyttfödde (?) Erik Haglund gick sönder tidigt i matchen. Gustav Josefsson ersatte och gjorde återigen en strong insats, men man kan såklart inte kräva ett 100% samarbete offensivt om vi tvingas byta spelare till varje match.

Svårt att framhålla någon speciell spelare då alla gör gedigna insatser rakt igenom. Vi presterar fortfarande inte på toppen av vår förmåga, men kan vi fortsätta vara ödmjuka och jobba hårt, så kan det fortfarande bli en rolig höst. Johan Otterborg gjorde precis som mot Nossebro ett riktigt bra inhopp. Spelare som Johan behövs i varje lag. Härligt med killar som ger andra positiv energi oavsett om det handlar om träning, avbytarbänken, i omklädningsrummet eller spel från start!

På lördag väntar en tuff bortamatch mot Östadkulle som parkerar på placeringen bakom oss i tabellen. Förhoppningsvis har vi viljan och inställningen att prestera ännu bättre och då går vi som vanlig för tre poäng!

VAIS startelva:

Håkan Göransson

Peter Wallin
Marcus Wallin
Anders Svantesson
Henrik Krook

Johan Kempe
Robin Lennartsson
Klas Boman
Fredrik Möller

Erik Haglund
Daniel Johansson

Skribent: Marcus Wallin

Andra möten i serien

tis 20 maj 2008, 19:00 Larvs FK - Vedums AIS 1 - 1